Retirada immediata de l'exèrcit turc de Síria!

Translations: es

El 6 d'octubre, el president dels Estats Units, Trump, va parlar per telèfon amb el president de Turquia, Erdogan, i tot seguit va ordenar la retirada de les "forces especials" de l'exèrcit dels Estats Units en la frontera nord-est de Síria. Aquesta zona ha sigut represa pel PYD kurd de Síria i la seua milícia YPG, que ha estat lluitant contra els islamistes des de 2013, rebent ajuda de l'exèrcit dels EUA des de 2016.

El 7 d'octubre, l'exèrcit turc concentra tropes a la frontera entre Síria i Turquia. El 9 d'octubre, el Ministre d'Afers exteriors Lavrov es pronuncia en contra de qualsevol possibilitat d'aparició d'un estat kurd. El mateix dia, després d'intensos bombardejos, l'exèrcit turc envaeix Síria per tercera vegada en tres anys, recolzant-se en "l'Exèrcit Nacional Sirià" compost per enderrocs de l’ASL sirià i sobretot per islamistes que alguns cretíns autodenominats "trotskistes" (LOI l'Argentina, CWG Nova Zelanda, RKOL Àustria ...) presenten com a revolucionaris. La invasió decidida pel govern de l'AKP islamista rep el suport del clergat musulmà (les 60.000 mesquites han difós l'oració "de reconquesta"), dels principals mitjans de comunicació i de tots els altres partits burgesos (MHP, CHP, İYİ Parti ... )

Totes les organitzacions obreres de Turquia, Síria i tots els països han de pronunciar-se en contra de la invasió per Turquia i els seus auxiliars islamistes de les zones de població kurda de Síria.

El moviment obrer turc, vista la guerra empresa per l'estat burgés turc contra la seua minoria kurda, ha de pronunciar-se a més pel dret a la independència de Kurdistan actualment adscrit al territori turc: és l'única manera d'unir a la classe obrera de tota Turquia. El moviment obrer sirià, iraquià i iranià ha de pronunciar-se pel dret a l'autodeterminació de les minories kurdes i el dret a formar un estat kurd unificat: aquesta és l'única manera d'unir a la classe treballadora en aquests estats.

A Orient Mitjà, la lluita contra l'opressió nacional de la qual són víctimes els kurds no pot deixar-se en mans de camarilles burgeses com el PDK, el PUK, el PKK, el PYD, etc. Tots els partits nacionalistes subordinen el destí del poble kurd a un o altre poder regional en rivalitat (Turquia, Iran, Israel ...), o a les potències imperialistes (els Estats Units, Rússia ...). La classe treballadora, lluitant per la revolució socialista, és l'única capaç de lluitar sincerament pels drets dels pobles oprimits (palestins, kurds ...) i les minories religioses de tota la regió.

Front únic obrer per a la retirada de l'exèrcit turc de Síria!