Solidaritat amb les víctimes de l'espionatge d'estat a Alemanya!

Translations: es

El 18 de novembre s'inicia en el Tribunal Administratiu de Berlín el judici del Partit de la Igualtat Socialista (SGP) contra la República Federal d'Alemanya. El partit es defensa contra la vigilància per part dels serveis secrets i la seua inclusió en el capítol d'extremisme "d'esquerres" de l'Informe sobre la protecció de la Constitució.

La publicació dels noms d'organitzacions o publicacions en l'Informe sobre la protecció de la Llei Fonamental (Constitució de la RFA) equival a una invitació a no fer costat a les persones i entitats nomenades ni a participar en iniciatives conjuntes amb elles. En el cas de l'SGP resulta especialment paradoxal que s'afirme al mateix temps que les seues activitats són estrictament legals. Es tracta d'un intent d'intimidació.

L'SGP és només una de les moltes organitzacions, iniciatives i fins i tot periòdics (junge Welt) que han caigut en el punt de mira dels serveis secrets alemanys com a extremistes "d'esquerra", i això per referir-se positivament a Marx i al marxisme.

Per exemple, el govern alemany va respondre a una protesta de junge Welt contra l'espionatge estatal amb la següent declaració: "Així, la divisió d'una societat segons la característica de pertànyer a una classe orientada a la producció està en contradicció amb la garantia de la dignitat humana". La resposta del govern a la demanda de l'SGP afirma que el "pensament en categories de classe" i la "creença en l'existència de classes competidores irreconciliables" són inconstitucionals i, per tant, justifiquen la vigilància estatal. En el Verfassungsschutzbericht 2020 (Informe sobre la protecció de la Constitució 2020) s'afirma obertament: "L'SGP es basa en un pensament de classe marxista incompatible amb la Llei Fonamental, així com en la propagació de la lluita de classes".

Per això no és d'estranyar que per als guardians de la constitució burgesa fins i tot la participació electoral dels partits que invoquen el marxisme siga sospitosa: "Els partits d'extrema esquerra participen regularment en les eleccions a nivell federal o estatal. La participació en les eleccions els dona l'oportunitat de dirigir-se directament als seus antics i nous partidaris durant la campanya electoral, d'adoctrinar-los amb temes i fragments d'ideologia d'extrema esquerra i de reclutar nous membres".

Totes les organitzacions del moviment obrer han de rebutjar amb fermesa la figura del delicte d'opinió, perquè d'això es tracta. En la dècada de 1970, aquests arguments es van utilitzar com a base per a prohibir l'exercici de determinades professions als membres de les organitzacions obreres i juvenils. Tots els universitaris i científics seriosos han de pronunciar-se també contra aquesta justificació de les polítiques de vigilància de l'Estat, especialment perquè alguns d'ells reconeixen l'existència de classes socials en el seu camp d'investigació i ensenyament.

A tot el món els governs reaccionaris intenten restringir la llibertat d'expressió dels explotats mitjançant prohibicions o obstacles (per exemple, la "prohibició dels símbols comunistes" a Polònia).

  • Solidaritat amb totes les organitzacions i mitjans de comunicació del moviment obrer a Alemanya afectats per l'espionatge de l'Oficina de Protecció de la Constitució!
  • Fora mans de la llibertat d'organització, de reunió i d'expressió de les organitzacions obreres.

15 de novembre de 2021

Buró Internacional del Col·lectiu Revolució Permanent