Des de Rússia, solidaritat de classe amb els treballadors de Lugansk, oprimits per la patronal prorussa

Translations: es

Declaració del Revolyutsionnaya Rabochaya Partiya (Partit Revolucionari dels Treballadors) de Rússia sobre la repressió dels miners de Komsomolsk

El Sindicat de Miners de Komsomolsk (LPR - República Popular de Lugansk) ha estat lluitant activament pels drets dels treballadors durant molts anys. En 2020, els treballadors es van declarar en vaga durant diversos mesos a causa de l'impagament de salaris. 124 miners van bloquejar la mina.

Llavors els propietaris van tallar el subministrament d'electricitat, van tallar la ventilació i el drenatge, i no van permetre que els subministraments arribaren als miners dins de la mina.

A més, el MGB (Ministeri de Seguretat de l'Estat) va segrestar 21 treballadors, homes i dones, i els va torturar. Molts d'ells van ser alliberats prompte, però durant 12 dies Igor i Vitaly Efanov, treballadors de la mina Komsomolskaya, Stanislav Tkachenko, treballador de la mina Belorechenskaya, i altres quatre miners van romandre presos. Van ser torturats amb descàrregues elèctriques i obligats a confessar enfront de les càmeres. Com si això no fora suficient, en la mateixa planta metal·lúrgica en Alchevsk, en 2020, l'operador de grua Anzhelika Borisenko va ser segrestat, torturat i suspés del treball acusat de violacions de seguretat. A més, el parlamentari Serhiy Kuts, un dels líders del moviment obrer en Donbass, va ser segrestat en el centre de Donetsk al desembre de 2020 i l'endemà el van llançar de l'automòbil a l'altre costat de la ciutat després de colpejar-lo brutalment.

El 6 de març de 2022 va ser segrestat un activista obrer, comunista i membre del Partit Revolucionari dels Treballadors, Artyom Borodin, i encara no sabem amb certesa quina va passar amb ell.

El sindicat va informar ahir que l'esposa d'un treballador que s'oposava a l'exèrcit va ser segrestada pel Ministeri de Seguretat de l'Estat. Això va succeir després que les esposes dels vaguistes acudiren al cap de la LPR, Pasechnik, per a queixar-se de la difícil situació dels seus marits. Una de les dones va ser arrestada i obligada a confessar que era agent del SBU (Servei Secret d'Ucraïna); ara s'enfronta a 20 anys de presó. El sindicat no té dubtes que la dona va ser torturada de la mateixa manera que altres sindicalistes han sigut torturats durant els últims huit anys.

El Partit Revolucionari dels Treballadors condemna les repressions de la direcció burgesa de la LDNR (República Popular de Donetsk i Lugansk) i també expressa la seua solidaritat amb els treballadors en la seua lluita pels seus drets!

27 de maig de 2022

Revolyutsionnaya Rabochaya Partiya

(traduït pel Partito Comunista dei Lavoratori a l'italià. I per IKC des de l'italià al català i castellà)