Comunicat del grup KLASSENKAMPF sobre l'atac terrorista a Viena el 2 de novembre de 2020

Translations: es

L'atac terrorista a Viena el 2 de novembre ha demostrat una vegada més el caràcter reaccionari del jihadisme. L'assassinat arbitrari de treballadors que volien passar el seu temps lliure amb els seus amics, un dia abans que començara el segon confinament, mostra que els islamo-feixites no tenen més objectiu que promoure la divisió de la societat a través del terror indiscriminat. Esperen que l'augment previst del discurs d'odi contra els musulmans per un delicte d'aquest tipus atraga a més persones al seu camp.

Ja en la nit del crim, els comentaris en els mitjans de comunicació i les xarxes socials van mostrar els efectes d'aquest atac. El rearmament de l'aparell estatal, la restricció de les llibertats democràtiques bàsiques, l'augment de la vigilància estatal tant en l'esfera física com en la digital, que va començar amb el govern blau-turquesa i ara verd-turquesa de Sebastian Kurz, en aquest moment no sols són benvinguts sinó que s'exigeixen en part en nom de la prevenció de nous atacs.

Moltes de les accions del govern estan tenint lloc discretament en la foscor, tapades per les notícies sobre la COVID-19. A l'estiu, les Forces Armades austríaques van concloure un acord de cooperació amb la Guàrdia Nacional dels Estats Units; a la tardor, el Ministeri de l'Interior va encarregar l'adquisició de nova munició operacional per a la policia, que és similar en el seu funcionament a les bales dum-dum (expansives) generalment prohibides en les missions de guerra.

En la nit del 2 de novembre el Govern Federal va decidir enviar unitats de les Forces Armades Federals i les Forces Especials de l'Exèrcit [Jagdkommando] a Viena i va dur a terme la missió immediatament. El govern ha sigut capaç de provar en la vida real que, si és necessari. pot posar en marxa ràpidament tota la maquinària armada de l'estat burgés, quan les situacions polítiques internes s'intensifiquen.

Els atacs verbals contra els musulmans i els migrants van començar durant la nit del 2 al 3 de novembre. Una vegada més, la caverna teòrica de la "societat paral·lela" [Parallelgesellschaft] va aprofitar l'ocasió, criticant la política de refugiats suposadament massa liberal en aquest moment i exigint a la comunitat religiosa islàmica distanciar-se d'ella.

Això és particularment pervers quan es veu com de solidària és una societat multiètnica. Immediatament després del començament de l'atac terrorista, dos joves d'origen turc i un jove palestí van posar les seues vides en perill per posar als ferits fora de la línia de foc. El palestí, per cert, és el fill de la família a la qual l'alcalde de Weikersdorf, en la Baixa Àustria, li va impedir la compra d'una casa perquè eren musulmans.

A més de l'escandalós comportament dels mitjans de comunicació sensacionalistes i les seues emissores privades, s'ha posat de manifest com les intervencions polítiques del govern reaccionari en la radiodifusió pública han donat lloc a una informació distorsionada i incendiària també en aquest àmbit.

Amb les seues accions i les seues paraules, el govern està preparant la població per a un estat d'emergència permanent. No repetim la nostra posició sobre les suposades mesures de control de la pandèmia del govern. En qualsevol cas, l'atac terrorista a Viena va arribar en el moment just per a augmentar la presència policial, la vigilància i els controls de carretera i per a traure als carrers els soldats i la policia militar.

Al mateix temps, no obstant això, no ha de passar-se per alt que segles de colonialisme i dècades de política imperialista han creat el caldo de cultiu per als moviments islamo-feixistes. La demarcació arbitrària de fronteres en el nord d'Àfrica i en tot el Mitjà Orient, la implantació de l'estat colon sionista d'Israel, l'intent de diverses potències imperialistes d'instal·lar règims titelles dependents a la regió a costa de guerres llargues i sagnants com a Síria, i els interessos de la indústria d'armament capitalista en avivar els conflictes armats, han provocat la misèria, el desplaçament massiu i el foment de conflictes ètnics i religiosos.

La falta de partits obrers revolucionaris que puguen oferir una alternativa socialista a les masses camperoles i nòmades oprimides, així com als treballadors precaris de les ciutats i a la joventut en formació, permet a les forces reaccionàries, feixistes i fonamentalistes, explotar la desesperació de les masses per als seus objectius contrarevolucionaris.

També cal recordar que les bandes terroristes com Al-Qaeda van ser creades pels serveis secrets imperialistes dels EUA i l'aliat més pròxim dels EUA en el món àrab, Aràbia Saudita. Mentre Osama bin Laden va lluitar contra les tropes soviètiques a l'Afganistan, va ser un valuós aliat dels EUA Només després que la marioneta havia tallat les seues cordes es va convertir en l'enemic.

En Palestina, els governs sionistes, ja siguen religiosos o líders del dit "Partit dels Treballadors", han fet costat a les organitzacions islamistes amb la finalitat de crear un contrapés i afeblir les organitzacions palestines laiques. No pot haver-hi pau a la regió mentre milions de palestins desplaçats de la seua pàtria històrica es vegen obligats a llanguir en els camps de refugiats de Gaza o dels països veïns sota la constant pressió i els atacs de l'exèrcit i la força aèria sionistes.

La nostra solidaritat i simpatia va a les víctimes de l'atac terrorista islamo-feixista i als seus familiars.

Rebutgem fermament tots els intents d'explotar aquestes víctimes per incitar l'odi contra els refugiats, les persones musulmanes o membres de minories ètniques.

Les organitzacions de treballadors i els sindicats han d'oposar-se fermament a totes les mobilitzacions feixistes i racistes.

El terror islamo-feixista no pot ser un pretext per a una "solidaritat nacional" amb la burgesia, que a través de les seues polítiques imperialistes és còmplice de les causes de la situació actual.

Viena. 4 de novembre de 2020