Prou d'atacs contra activistes i refugiats kurds!

Translations: es

El 23 de desembre, un assassí va atacar el Centre Cultural Kurd de França, en el districte 10 de París, a més de dos comerços veïns, també de la comunitat kurda. El Centre Cultural Ahmet-Kaya, que alberga el Centre Democràtic Kurd de França, al qual pertany el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). El PKK és un partit prohibit a Turquia, on els seus militants són perseguits per la policia i l'exèrcit d'Erdogan.

El pistoler va matar tres activistes kurds, entre ells Emine Kara, responsable del moviment de dones kurdes, i en va ferir uns altres tres. Emine Kara duia 30 anys lluitant pels drets dels kurds i kurdes a Turquia, l'Iraq, Síria i l'Iran. En concret, havia participat en la resistència armada dels kurds contra l'Estat Islàmic a l'Iraq.

Emine Kara havia sol·licitat asil polític a França, però el govern francès li va denegar l'estatut de refugiada. La Unió Europea considera el PKK una organització terrorista. Els activistes del PKK refugiats a França són actualment objecte de diligències per part de la fiscalia antiterrorista. A més, sota la pressió d'Erdogan, que els utilitza com a moneda de canvi per acceptar l'ampliació de l'OTAN, els militants kurds refugiats a Suècia estan en procés de deportació.

El poble kurd, dividit entre Turquia, l'Iran, l'Iraq i Síria, sempre ha vist el seu dret inalienable a l'autodeterminació i a formar el seu propi Estat, si així ho desitja; violentament combatut per les potències imperialistes així com per les burgesies turca, iraniana, iraquiana i siriana. Hui, el poble kurd està sota el foc de l'exèrcit i la policia turcs, tant a Turquia com a la frontera siriana. Al mateix temps, els kurds i kurdes de l'Iran, a l'avantguarda de l'alçament contra la dictadura islàmica, són víctimes de la violenta repressió del règim iranià.

L'assassí, ja conegut per diversos atacs racistes i violents, havia atacat, en concret, amb una espasa, un camp de refugiats el desembre de 2021. Però acabat d'eixir de presó sota vigilància judicial el 12 de desembre de 2022, tornà a actuar. A la vista de la feroç repressió contra els kurds duta a terme tant pel règim turc com per l'iranià, a la vista dels anteriors atemptats contra activistes kurds perpetrats pels seus serveis secrets en molts països del món, amb l'ajuda de l'organització feixista Bozkurtlar, a la vista de les víctimes que van caure sota les bales de l'assassí, resulta difícil creure en l'acte individual d'un racista més o menys desequilibrat, com suggereix el ministre de l'Interior Darmanin. Inconscientment o seguint ordres, l'assassí va fer el joc al règim d'Erdogan i a la seua política de persecució contra els kurds. Correspondrà a una comissió d'investigació independent de les organitzacions internacionals de treballadors esbrinar els vertaders motius de l'atemptat.

Front únic obrer per la defensa de tots els refugiats i activistes kurds! Dret d'asil, dret de residència, fi de les persecucions policials tant a França com en tota Europa i en el món!

Dirigents d'organitzacions obreres, convoqueu i organitzeu manifestacions davant les ambaixades i consolats turcs per la fi de la intervenció militar contra els kurds a Síria, la retirada de les tropes, l'alliberament dels presos!

Per una comissió d'investigació independent del moviment obrer internacional que aclarisca les raons dels assassinats de París! Cessament immediat de la repressió contra les masses al Kurdistan iranià i en tot l'Iran!

Visca la lluita del poble kurd al costat de la dels pobles de l'Iran!

Pel dret de la població kurda de Turquia, l'Iran, Síria i l'Iraq a formar un únic estat kurd!

24 de desembre de 2022

Buró Internacional del Col·lectiu Revolució Permanent