Crida urgent dels sindicats palestins

Translations: es

Per tot arreu, responguem a la crida dels sindicats palestins!

Immediatament després de l'inici de l'atac israelià contra la població palestina en la Franja de Gaza, el 17 d'octubre de 2023 els sindicats palestins van emetre una crida urgent a les seues organitzacions germanes internacionals (reproduït més a baix). El nombre de víctimes ha augmentat significativament des de llavors i ara els partits del govern israelià estan discutint obertament expulsions massives de la població palestina de Gaza i Cisjordània, és a dir, una neteja ètnica. En nom de la “guerra contra Hamàs”, s'estan arrasant hospitals, escoles, instal·lacions esportives i edificis residencials. La crida es pot resumir en una frase:

Solidaritat proletària, impedim que les armes arriben als genocides!

L'estat israelí, des de la seua creació en 1948, ha expulsat a milions de palestins de les seues terres i fa impossible el retorn dels refugiats. En el seu propi país, la població àrab-palestina és discriminada i violentament oprimida; Gaza està privada d'aigua, electricitat, medicines i aliments; Els colons extremistes, que establixen bases il·legals a Cisjordània i expulsen i assassinen a palestins, reben oficialment armes del seu govern. Este estat depén en gran manera del subministrament exterior d’armament i altres components d'ús militar, que són importants per a portar endavant la guerra.

Sindicats de tot el món donen suport a la demanda dels seus companys palestins de detindre els enviaments d'armes a Israel. Sindicats de tot el món estan demanant que es detinguen els lliuraments d'armes: el sindicat de treballadors ferroviaris de Doro Chiba al Japó, així com el Sindicat d'Empleats públics del Canadà. També, dotze sindicats indis rebutgen les negociacions per a enviar treballadors de la construcció del seu país per a reemplaçar els treballadors palestins, als qui ja no se'ls permet treballar a Israel. La Federació Internacional de Treballadors del Transport, amb 18,5 milions de membres que constituïxen la columna vertebral de la indústria del transport mundial, dona suport a esta crida, demana un alt al foc immediat i ha creat un fons de solidaritat amb el poble palestí. A Barcelona. Liverpool, Melbourne i Gènova els estibadors sindicalissats es neguen a carregar vaixells que continguen equip militar amb destinació a Israel.

La crida dels sindicats palestins és una plataforma mínima que poden secundar tots els sindicats i organitzacions obreres del món. Es tracta de defensar l'existència física de la classe treballadora palestina.

Per això proposem una potent campanya mundial per part de sindicats i organitzacions de treballadors per a secundarel. El que no impedix que qualsevol sindicat o partit polític expresse les seues pròpies valoracions i posicions polítiques sobre la situació a Orient Mitjà.

Per la solidaritat de classe en defensa dels nostres germans i germanes palestins!

Evitem que els estats burgesos (els Estats Units, Alemanya, Itàlia, Gran Bretanya, França, Turquia, etc.) ajuden a Israel!

Retirada de les flotes imperialistes de la Mar Mediterrània i del Mar Roig, tancament de totes les bases imperialistes a Orient Mitjà !

CoReP

Crida urgent dels sindicats palestins: posen fi a tota complicitat i deixen d'armar Israel

https://www.workersinpalestine.org/the-calls-languages/spanish

CRIDA A L'ACCIÓ

Israel ha exigit que 1,1 milions de palestins i palestines evacuen la meitat nord de Gaza, al mateix temps que els sotmet a constants bombardejos. Esta mesura cruel forma part del pla d'Israel, recolzat pel suport indestructible i la participació activa dels Estats Units i la majoria dels Estats europeus, per a dur a terme massacres atroces i sense precedents contra 2,3 milions de palestins a Gaza i netejar-la ètnicament per complet. Des del dissabte, Israel ha bombardejat Gaza de manera indiscriminada i intensiva i ha tallat el subministrament de combustible, electricitat, aigua, aliments i medicines. Israel ha assassinat a més de 2.700 palestins —entre ells 614 nens— arrasant barris sencers, aniquilant famílies senceres i ferint a més de 10.000 persones. Alguns experts en dret internacional han començat a advertir dels actes genocides d'Israel.

En altres llocs el govern d'extrema dreta d'Israel ha distribuït més de 10.000 fusells a colons extremistes en la Palestina del 1948 i la Cisjordània ocupada per a facilitar la seua escalada d'atacs i pogroms contra els palestins. Les accions, massacres i retòrica d'Israel apunten a la seua intenció de posar en pràctica la seua llargament promesa segona Nakba, expulsant el major nombre possible de palestins i creant un "Orient Mitjà" en el qual els palestins visquen perpètuament sotmesos.

La resposta dels Estats occidentals ha sigut de suport total i absolut a l'Estat d'Israel, sense ni tant sols un gest de respecte al dret internacional. Això ha ampliat la impunitat d'Israel, donant-li carta blanca per a dur a terme la seua guerra genocida sense límits. Més enllà del suport diplomàtic, els Estats occidentals subministren armament a Israel, avalant el funcionament d'empreses armamentístiques israelianes dins de les seues fronteres.

Mentre Israel intensifica la seua campanya militar, els sindicats palestins fem una crida als nostres homòlegs internacionals i a totes les persones de consciència perquè posen fi a totes les formes de complicitat amb els crims d'Israel, detenint urgentment el comerç d'armes amb Israel, així com tot finançament i investigació militar. Ha arribat el moment d'actuar: les vides dels palestinxs estan en joc.

Esta situació urgent i genocida només pot evitar-se mitjançant un augment massiu de la solidaritat mundial amb el poble de Palestina, que puga frenar la maquinària de guerra israeliana. Necessitem que prengueu mesures immediates —onsevulla que vos trobeu al món— per a impedir l'armament de l'Estat israelià i de les empreses implicades en la infraestructura del bloqueig. Ens inspirem en mobilitzacions anteriors de sindicats a Itàlia, Sud-àfrica i els Estats Units, i en mobilitzacions internacionals similars contra la invasió italiana d'Etiòpia en els anys 30, la dictadura feixista a Xile en els 70 i en altres llocs on la solidaritat mundial va limitar l'abast de la brutalitat colonial.

Fem una crida als sindicats de les indústries pertinents a:

 1. Negar-se a construir armes destinades a Israel.
 2. Negar-se a transportar armes a Israel.
 3. Aprovar mocions en el seu sindicat en este sentit.
 4. Prendre mesures contra les empreses còmplices implicades en l'aplicació del setge brutal i il·legal d'Israel, especialment si tenen contractes amb la seua institució.
 5. Pressionar els governs perquè posen fi a tot comerç militar amb Israel i, en el cas dels Estats Units, al seu finançament.

Fem esta crida en veure que s'intenta prohibir i silenciar tota forma de solidaritat amb el poble palestí. Els demanem que es pronuncien i actuen enfront de la injustícia, com han fet històricament els sindicats. Fem esta crida amb la convicció que la lluita per la justícia i l'alliberament palestines no és només una lluita determinada a escala regional i mundial. És una plataforma per a l'alliberament de tots els pobles desposseïts i explotats del món.

Federació General Palestina de Sindicats, Gaza.

 • Unió General de Treballadors dels Servicis Públics i del Comerç
 • Unió General de Treballadors Municipals
 • Unió General de Treballadors de Jardins d'Infància
 • Unió General de Treballadors de la Indústria Petroquímica
 • Sindicat General de Treballadors Agrícoles
 • Unió de Comités de Dones Palestines
 • Unió General de Treballadors dels Mitjans de comunicació i la Premsa

Federació General Palestina de Sindicats (PGFTU)

Sindicat General de Professors Palestins

Sindicat General de Dones Palestines

Sindicat General d'Enginyers Palestins

Associació de Comptables Palestins

Federació d'Associacions Professionals, entre elles

 • Associació Dental Palestina - Centre de Jerusalem
 • Associació Palestina de Farmacèutics - Centre de Jerusalem
 • Associació Mèdica - Centre de Jerusalem
 • Associació d'Enginyers - Centre de Jerusalem
 • Associació d'Enginyers Agrònoms - Centre de Jerusalem
 • Sindicat de Veterinaris - Jerusalem Centre

Sindicat de Periodistes Palestins

Associació Palestina d'Advocats

Associació Palestina d'Infermeria i Obstetícia

Sindicat de Treballadors de Jardins d'Infància

Sindicat Palestí de Treballadors de Servicis Postals

Federació de Sindicats de Professors i Empleats d'Universitats Palestines

Federació General de Sindicats Independents de Palestina

Nova Federació Palestina de Sindicats

Unió General Palestina d'Escriptors

Unió Palestina de Contractistes

Federació de Sindicats de Professionals de la Salut

Sindicat Palestí de Psicòlegs i Treballadors Socials