Àustria: Només l'ofensiva dels treballadors pot frenar el feixisme!

Translations: es

Publiquem la traducció d'Octubre Rojo del pamflet dels nostres camarades del Gruppe Klassenkampf,amb motiu de la manifestació del divendres 26 de gener, a Viena, Àustria.

"OR"

https://klassenkampf.net/

Publiquem la traducció d'Octubre Rojo del pamflet dels nostres camarades del Gruppe Klassenkampf, amb motiu de la manifestació del divendres 26 de gener, a Viena, Àustria.

Cridem a participar en la manifestació del 26 de gener de 2024 enfront del parlament a Viena sota el lema «Front unit dels treballadors contra el feixisme». Només una política conseqüent en interés de la classe treballadora, independentment del seu origen ètnic, pot detindre l'ofensiva reaccionària!

Qui a Àustria es faça el sorprés perquè feixistes locals i ultradretans a Alemanya també han participat en reunions per a planificar neteges ètniques i deportacions massives, o menteix, o és un ingenu, o és un consumidor de tabloides i periòdics gratuïts. El RFJ [Anell de Joves Liberals, Ring Freiheitlicher Jugend, és una organització juvenil d'extrema dreta, lligada al neonazisme, és part del FPÖ-Partit de la Llibertat] d'Alta Àustria propaga obertament estes exigències dels identitaris (que són una espècie de «ONG de dretes» per a l'aspirant a canceller Kickl). Fins i tot els polítics de l’ÖVP estan «democràticament» consternats: els seus partits regionals en L’ Alta Àustria, Baixa Àustria i Salzburg estan ara en governs de coalició amb el FPÖ. Són precisament les polítiques xenòfobes de l’ÖVP, els seus atacs al dret d'asil, les deportacions i les operacions policials fins al registre civil, la seua complicitat amb els governs reaccionaris d'Europa de l'Est el que està preparant el terreny per a les forces obertament feixistes.

Quan el Canceller Federal, Karl Nehammer, estreta les mans del Primer Ministre hongarés, Viktor Orbán, i del President serbi, Aleksander Vučić, en l'anomenada «Tercera Cimera sobre Migració», disfressats com un vell musical dels tres mosqueters, és una mica més que un gest. «Cal fer costat als qui protegixen les fronteres. Mentre la Unió Europea no intervinga prou, haurem d'ajudar-nos a nosaltres mateixos»: la declaració de Nehammer és una versió light de la «Àustria fort» de Kickl i del projecte identitari «Defensar Europa».

2024 és any d'eleccions i es parla molt de «democràcia». El fet és que al voltant de 1,4 milions de persones majors de 16 anys que viuen dins de les fronteres d'Àustria no tenen dret a vot per mancar de ciutadania o tindre una ciutadania diferent i, per tant, no tenen veu política. Per descomptat, la majoria d'ells són treballadors o s'estan formant en això. Per a ells, l'«Àustria fort» ja ha alçat el pont llevadís.

El motiu immediat de les manifestacions a Alemanya i ara també a Àustria va ser la reunió feixista prop de Wannsee [1] (un lloc amb molta càrrega històrica) a Berlín. Es tracta d'expulsions massives, fins i tot de persones amb antecedents migratoris que tenen la ciutadania alemanya (i austríaca). Com ja hem dit, molts d'ells no tenen drets polítics de totes maneres. Aparentment es tracta de «puresa ètnica», però en realitat és contra la classe treballadora. Cal dividir-la. S'utilitzen consignes estúpides i absurdes per a enfrontar als «vertaders» austríacs i alemanys amb els «immigrants». La classe obrera sempre ha sigut internacional. Un exemple que tothom entén: cap hospital d'este país podria funcionar si només els «europeus blancs» cortejats pels feixistes hagueren de fer tot el treball, des de la neteja fins a les cirurgies de crani.

Amb la seua demagògia contra els «estrangers» que exploten «el nostre» sistema social, l’FPÖ [Freiheitlichen Partei Österreichs, Partit de la Llibertat d'Àustria, és un partit vinculat al neonazisme] i el ÖVP [Österreichische Volkspartei, Partit Popular Austríac , és unpartit d'ideologia conservadora i de doctrina demòcrata cristiana] volen justificar l'atac general a les prestacions socials de tota mena. No obstant això, les «mesures d'austeritat», és a dir, la política d'empobriment, es dirigixen igualment contra els assalariats autòctons.

La tan esbombada «democràcia» és en realitat l'exercici del poder per part dels qui ostenten el poder econòmic, els capitalistes, emmascarats mitjançant eleccions. Tenen el poder mediàtic que «crea» l'ambient polític al país, així com instituts de «investigació» d'opinió que s'utilitzen per a manipular els votants, com és ben sabut des del mandat de Sebastian Kurz. D'una banda, celebren amb orgull unes troballes d'armes entre neonazis cada vegada més freqüents, i al mateix temps, buiden els carrers per als identitaris, membres de fraternitats i negacionistes del COVID.

El feixisme no es detindrà amb manifestacions ni en les urnes. Hem d'aplicar una política ofensiva en favor dels interessos dels treballadors i dels joves en formació per a frenar en sec els agitadors d'extrema dreta.

Diem que totes les forces basades en el moviment obrer han de romandre unides ací: Els sindicats, la socialdemocràcia, el Partit Comunista, totes les altres organitzacions de treballadors. Un front únic de classe no significa que haja d'haver-hi acord en tots els punts i en totes les qüestions. Marxar per separat, colpejar junts per a derrotar al feixisme ha de ser la consigna.

Per a nosaltres, les pedres angulars d'una política així són:

Escala mòbil de salaris: ajust dels salaris a la inflació per a combatre la pobresa!

Repartiment de les hores de treball sense modificació del salari complet.

Igualtat per a les dones treballadores: acabar amb les diferències salarials i amb els salaris baixos.

Els que treballen també han de tindre veu en les decisions polítiques! Contra tota discriminació basada en l'origen, el sexe, el color de la pell i la religió!

Autodefensa contra les activitats feixistes! Protegim les manifestacions, els locals de les organitzacions de treballadors, els mítings i les vagues de manera independent!

  1. Allí es va realitzar en 1942 la cèlebre "Conferència de Wansee”. Va ser una reunió de catorze dirigents de l'Estat nazi i de les SS. Es van encarregar de donar una coordinació general i de definir aspectes centrals de l'anomenada “Solució final a la qüestió jueva”, és a dir, el seu pla de segrestos, tancaments, tortures, superexplotació i extermini.